Silvestr

Nový rok se neodvratně blíží. Jeho příchodu však předchází oslava Silvestrovské noci.
Kdo by nechtěl tento poslední den v roce strávit slavnostně, příjemně ve společnosti svých blízkých, přátel nebo i v jiné příležitostné společnosti, která se sešla právě pro oslavu tohoto dne třeba někde na horách nebo kdekoliv jinde.
K oslavě patří samozřejmě výzdoba interiéru. Jaká by to byla výzdoba bez květin
Květiny se hodí i pro obdarování žen, které do dané společnosti přicházejí nebo jako dárek za účelem projevu přízně.
Prostě bez květin by se neměl obejít žádný správný Silvestr. Květinová výzdoba je vždy součástí slavnostních dekorací. A Silvestr přece slavnostní příležitostí je!!!

Každá květinová kompozice by měla vyvolávat určitý estetický zážitek. Protože nejpůsobivější estetický prvek je barva, tak i zde je ona tou nejvýraznější vlastností dekorace. Z hlediska vnímání už samotná barva nás psychicky naladí. Je proto důležité i květinové vazby vytvářet s ohledem na charakter dané akce.
Pro oslavy a party, kde se později předpokládá živá zábava hostů se často kombinují výzdoby s balónkovým aranžmá. Vždy bychom však měli zvážit typ balónků a typ dekorace, aby výzdoba nepůsobila lacině a pouťově.

Také Silvestrovská sváteční tabule s květinovou výzdobou vyznívá slavnostněji. Řezané květiny se upravují do slavnostních mís a aranžují se do mokré aranžerské hmoty za daných estetických pravidel. Květinové dekorace se umísťují do středu tabulí. Platí, že nejbohatší výzdoba je u míst kde sedí čestní hosté. Ani sebekrásnější květinová výzdoba však nesmí svou velikostí obtěžovat hosty. Neměla by být vyšší než 30 cm, tak aby si hosté mohli při dialogu vidět do očí a nepřekážela v komunikaci. Je samozřejmě také pravidlem, že výzdoba nemá překážet při jídle a stolování.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.